El 3er Fòrum Agroalimentari SER Ràdio Lleida Inno4Agro, aquest any en format virtual i sobre el Pacte Verd Europeu, va celebrar la primera jornada el dimecres 18 de novembre.

Durant la sessió va intervenir Virginijus Sinkevičius, comissari europeu de Medi Ambient, Oceans i Pesca, que es va connectar des de Brusel·les. En la inauguració, també hi van participar Josep Lluís Cadena, director de Ràdio Lleida, Jaume Puy, rector de la UdL, Joan Talarn, president de la Diputació de Lleida i Miquel Pueyo, alcalde de Lleida.La jornada va continuar amb un interessant debat amb els diputats al Parlament Europeu Dolors Montserrat (PPE), Javi López (S&D) i María Soraya Rodríguez (RE), tots tres membres de la comissió de Medi Ambient de l’Eurocambra.

La segona sessió, celebrada el dimecres 25 de novembre, va comptar amb la presència de Miquel Aran Mayoral, gerent del Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Lleida, Carles Gibert, diputat i vicepresident del Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida, Olga Martín Belloso, vicerectora de Recerca i Transferència de la Universitat de Lleida. Durant aquesta sessió, es van presentar iniciatives i projectes que s’estan realitzant, i es realitzaran, a Lleida d’acord amb la iniciativa del Pacte Verd Europeu.

El 2 de desembre va tenir lloc la tercera sessió, en què hi van participar Teresa Botargues, assessora per a la Innovació i la Promoció Econòmica del Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida amb la ponència ‘Aplicació del ‘Green Deal’ a les terres de Lleida, Pirineu i Aran’, i amb Miquel Galvarriato, president executiu d’Aigües del Segarra Garrigues.

El 16 de desembre es va celebrar l’última jornada, que va comptar amb la participació de Pierre Larrouturou, economista, enginyer agrònom i eurodiputat francès i coautor del llibre “Un pacte Europeu pel Clima. Com Finançar el Green New Deal”; Paco Cerdà, regidor de Promoció Econòmica i Turisme de l’Ajuntament de Lleida; Juli Alegre, cap de promoció i màrqueting del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida i Teresa Jordà, consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació del govern de la Generalitat de Catalunya, que va posar punt i final a aquest 3r Fòrum Agroalimentari.

Recupera els vídeos de les 4 jornades: Jornada 1 | Jornada 2 | Jornada 3 | Jornada 4