L’edició d’enguany del simposi sobre la transformació del sector agroalimentari es realitza en format online

Marcat pels efectes de la Covid-19, el 3er Fòrum Agroalimentari té com a eix central el Pacte Verd Europeu (The European Green Deal) i el full de ruta de la seva implantació a les Terres de Lleida.

Distribuït en quatre sessions -una per setmana- el Fòrum comptarà novament amb l’opinió d’experts i representants del sector, que participaran en entrevistes, conferències i taules de debat presentades i moderades per Mercè March i Griselda Pastor.

Primera jornada

La jornada inaugural, que va tenir lloc el dimecres 18 de novembre a partir de les 10 del matí, es va poder seguir en directe i en streaming a través de radiolleida.cat.

Aquesta primera sessió va comptar amb les intervencions, des de Lleida, de Josep Lluís Cadena, director de Ràdio Lleida, Jaume Puy, rector de la UdL, Joan Talarn, president de la Diputació de Lleida i Miquel Pueyo, alcalde de Lleida. Des de Brussel·les, comptarem amb la participació de Virginijus Sinkevičius, comissari europeu de Medi Ambient, Oceans i Pesca, així com un interessant debat amb els diputats al Parlament Europeu Dolors Montserrat (PPE), Javi López (S&D) i María Soraya Rodríguez (RE), tots tres membres de la comissió de Medi Ambient de l’Eurocambra.

Segona Jornada

La segona jornada es va celebrar el dimecres 25 de novembre amb l’objectiu de presentar les iniciatives i projectes que s’estan realitzant a la demarcació de Lleida d’acord amb la iniciativa del “Pacte Verd Europeu” de la Comissió Europea.

També, es va dur a terme una taula rodona, moderada per Mercè March, amb les intervencions de Miquel Aran Mayoral, gerent del Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Lleida, Carles Gibert, diputat i vicepresident del Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida, Olga Martín Belloso, vicerectora de Recerca i Transferència de la Universitat de Lleida.

Tercera Jornada

La tercera sessió se celebrarà el dimecres 2 de desembre, una jornada en què s’analitzaran les polítiques d’aplicació del Pacte Verd Europeu a la demarcació de Lleida a través de les agendes compartides.

En aquesta sessió hi participaran Teresa Botargues, assessora per a la Innovació i la Promoció Econòmica del Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida amb la ponència ‘Aplicació del ‘Green Deal’ a les terres de Lleida, Pirineu i Aran’, i Miquel Galvarriato, president executiu d’Aigües del Segarra Garrigues.