Turisme de Lleida ha presentat l’estudi sobre ‘Mobilitat Turística i Sostenible a la Ciutat de Lleida’ en el marc de l’operació 5 del projecte Inno4agro.

L’estudi posa en valor la realitat en auge que suposa la mobilitat elèctrica en tota la seva tipologia i assenyala el carsharing i el bicisharing com a aposta clara en les ciutats que, com Lleida, volen fer un salt qualitatiu en termes de mobilitat sostenible. Són nous models que cal entendre com a oportunitats per a contribuir a la millora de la qualitat de vida de la ciutadania, perquè se’n deriven beneficis econòmics, però també socials i clínics, així com globals, com el treball per a l’assoliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).

També, segons l’estudi i en clau de mobilitat sostenible turística, el canvi de model faria possible que la destinació, en aquest cas Lleida, pogués generar nous models de negoci, nous segments de visitants, protegir la biodiversitat, afavorir una reducció clara de la contaminació acústica i, en definitiva, consolidar el prestigi de la destinació lleidatana com Biosphere Destination i, a més, reforçar-ne el desenvolupament local.

L’estudi, realitzat i explicat per la consultora turística, Silvia Arau, vol posar en relleu la mobilitat com un aspecte clau en el sector turístic. En aquesta línia, assenyala que la mobilitat sostenible esdevé un instrument clau per a la gestió de destinacions i empreses amb turisme, perquè, al seu torn, permet generar eficiència i estalvi en la gestió dels recursos.

La presentació de l’estudi sobre ‘Mobilitat Turística i Sostenible a la Ciutat de Lleida’, feta el passat mes de maig, és una activitat implementada en el marc de l’operació “Turisme Agrointel·ligent”, pertanyent al projecte “INNO4AGRO”. Projecte d’Especialització i Competitivitat Territorial finançat en un 50% pel fons FEDER 2014-2020.