El Parc Científic de Lleida ha impulsat la primera trobada Ebro Valley Agrotech, celebrada el passat 24 de maig a Tudela, que va reunir, en jornada de matí i tarda, un centenar de startups i empreses agroalimentàries innovadores de Lleida, Navarra, La Rioja i Aragó per promoure els contactes entre els participants dels 4 territoris de la Vall de l’Ebre.

En el marc del Projecte INNO4AGRO, el Parc Científic de Lleida, juntament amb el Centre Europeu d’Iniciatives Empresarials de Navarra i les entitats públiques: Agencia de Desenvolupament de La Rioja (ADER) i l’Institut Aragonès de Foment (IAF),  han estat els organitzadors d’aquesta primera trobada empresarial dirigida a facilitar les relacions i el coneixement entre iniciatives agro dels quatre territoris de la Vall de l’Ebre per augmentar les vies de col·laboració i treballar conjuntament en la solució de necessitats del sector.

En aquest marc, vuit empreses tractores referents (dues per cada territori) van exposar en sessions simultànies els àmbits sobre els quals consideren que cal treballar per augmentar la competitivitat sectorial i que poden ser objecte d’ideació de solucions per part de startups. Les idees i propostes que van sorgir es van posar en comú posteriorment en una sessió plenària. Posteriorment al dinar de networking relacional es va realitzar un speed dating dirigit a coneixement de totes les empreses entre elles.

La delegació de Lleida va estar formada per representants del Parc Científic, l’Ajuntament de Lleida, el Gerent de FEMAC, i Fruits de Ponent (Santi Bonet) i Raïmat – Grup Codorniu (Dani Garcia Llobet) com empreses tractores. També van assistir les micropimes i startups: Invelon Technologies (Alan Navarro), Nimbus Connected Solutions SL – MG Ditech (Marc Guiu), Ecostas Smart Services SL – Cultilogic (Enric Costas Morago), Aerofor Enterprise SL (Eduard Ibáñez), Akis International i e-stratos geosystems SL (Victor Falguera), Organa Espirulina (Joan Solé), Green Smart Data SL – Agropixel (Dani Garcia), IPM Advice SL (Jose María Montull).

La trobada pretén facilitar les relacions i el coneixement mutu entre iniciatives agrotech d’aquests 4 territoris de la Vall de l’Ebre, augmentar les vies de col·laboració a diferents nivells (empreses, centres tecnològics i ens de promoció econòmica) i treballar conjuntament en la resolució de les necessitats del sector.

El Conseller de Desenvolupament econòmic i empresarial i president de Societat Pública CEIN, Mikel Irujo, va presidir la presentació de l’acte amb representants de les entitats coorganitzadores, en la que va participar Pilar Irigoien, Consellera Delegada del CEIN; Luis Alonso, gerent d’ADER; Pilar Molinero, directora General de l’IAF; i Jose Antonio Bonet, coordinador de recerca, transferència, emprenedoria i innovació del Parc Científic de Lleida.

Aquesta activitat -que tindrà continuïtat en els propers anys- s’emmarca en els serveis de valor afegit que el Parc Científic de Lleida ofereix a empreses innovadores de l’ecosistema dins  l’operació «Impuls Tecnològic del Teixit Econòmic» del projecte INNO4AGRO finançat en un 50% amb Fons FEDER a través dels projectes PECT.

Totes les empreses de Lleida assistents a la trobada han manifestat l’interès en participar l’any vinent a la propera jornada Ebro Valley Agrotech.

Més informació: https://www.noticiasdenavarra.com/economia/2022/05/25/ebro-valley-agro-tech-reune/1264693.html