Es van presentar 7 experiències lleidatanes de col·laboració publicoprivada

El dimarts 1 de març, el Parc Científic de Lleida va acollir una jornada de treball i anàlisi, part de les activitats que durant dos dies van dur a terme una vintena d’empresaris membres i representants de la Fundació d’Empresaris de Catalunya (FEMCat) per conèixer l’ecosistema empresarial de Lleida sota el nom Benchmarking Catalunya.

Aquestes trobades tenen l’objectiu, en paraules de la fundació, de (re)descobrir l’ecosistema empresarial a Catalunya, (re)apreciar la innovació de les empreses catalanes i (re)connectar amb la comunitat FemCAT. El programa aborda aquesta anàlisi des de quatre eixos: Competitivitat, Cohesió social, Projecció al món, Emprenedoria i Innovació, i Lleida va ser l’encarregada d’acollir el programa ‘Competitivitat’.

D’aquesta manera, es va dur a terme una jornada d’anàlisi de les col·laboracions publicoprivades per a la millora de la competitivitat de les empreses ubicades en un espai únic que promou la innovació i el talent, el Parc Científic de Lleida, així com les seves infraestructures d’R+D+I. La jornada va comptar amb la participació d’empreses i entitats lleidatanes com OPP Group, Grup Saltó, Eurecat, la Universitat de Lleida, Torrons i Mel Alemany, FEMAC, l’AETI i el Parc Científic de Lleida que van posar en valor els seus projectes implementats en un entorn ecosistèmic d’agendes compartides. 

La benvinguda de la jornada va ser en mans de Miquel Aran, gerent del Parc, i David Marín, president de FEMCAT. Aran va destacar com: “la competitivitat, la cohesió social, la projecció al món, l’emprenedoria i la innovació són cinc dels eixos clau de la filosofia de Parc Científic”, cinc conceptes que coincideixen amb els valors fundacionals de la Fundació d’Empresaris de Catalunya. Per la seva banda, David Marín, va posar èmfasi en com “La col·laboració publicoprivada és un dels elements més importants per tal de generar valor afegit i determinar elements diferenciadors que millorin el país”.