La iniciativa s’emmarca en l’operació 5 del projecte Inno4Agro

Una vintena de productors de l’Horta de Lleida gaudeixen des del passat mes de juliol de 2021 de la iniciativa de Turisme de Lleida per acompanyar-los en la seva formació dirigida a la creació d’experiències turístiques vinculades a explotacions i productes agroalimentaris.

El passat 13 de gener es va portar a terme la tercera sessió de formació organitzada per l’organisme de promoció turística de la Paeria presencialment, a la Llotja, i també telemàticament amb el títol “Com crear experiències turístiques”. En aquesta sessió s’han treballat les fórmules de creació d’activitats i de productes turístics en les seves explotacions. A més, la formació ofereix un repàs a la normativa actual i a les bones pràctiques.

En el marc del projecte INNO4AGRO, Turisme de Lleida treballa en la materialització d’un conjunt de rutes agroalimentàries i turístiques emblemàtiques del municipi, pensades per fer-se a peu, en bicicleta elèctrica i convencional, i d’altres per fer-se en cotxe. A més, el projecte contempla la dotació d’altres productes turístics de contingut audiovisual (redactar continguts, elaborar material fotogràfic i vídeos promocionals) perquè aquest producte va estretament connectat a la implementació de les noves tecnologies i enllaça amb la plataforma web comercialitzadora TURISME 360º.

Amb aquesta formació, Turisme de Lleida acompanya les empreses ubicades en diferents punts per on passen les rutes per ajudar-les a desenvolupar i comercialitzar productes sostenibles i innovadors. Cada empresa disposa d’un mínim de dues reunions individualitzades amb la finalitat que cadascuna d’elles acabi consolidant el seu dossier de producte personalitzat.

Aquestes accions es troben emmarcades en l’Operació 5 del projecte Inno4Agro en què es treballa el “Turisme agrointel·ligent – Cap a un model turístic intel·ligent en el sector agroalimentari” i que es troben finançades al 50% pels fons FEDER gestionats per la Generalitat de Catalunya a través dels Projectes d’Especialització i Competitivitat Territorial.