Forma part del projecte Inno4Agro de configuració d’un ecosistema d’innovació del sector agroalimentari

Les obres de l’Agrolivinglab, que se situarà a l’antic edifici de Capitania del Parc Científic, començaran el proper dilluns. Es tracta d’un projecte finançat per la Paeria, la Diputació de Lleida i els Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) amb un pressupost de 1.184.713,19 €, destinat a l’impuls de la innovació oberta i col·laborativa i la promoció de la transferència tecnològica en el sector agroalimentari.

L’Agrolivinglab forma part del projecte Inno4Agro, impulsat per l’Ajuntament de Lleida, la Universitat de Lleida (UdL), el Parc Científic i Turisme de Lleida i serà un espai específic per a l’impuls de la innovació oberta i col·laborativa i la promoció de la transferència tecnològica, orientat a una de les tendències més importants en el sector agroalimentari, com és l’adopció del model d’agricultura 4.0.

L’edifici també acollirà empreses tecnològiques del sector i s’hi duran a terme accions de dinamització de l’ecosistema a través d’una programació contínua d’activitats de laboratori d’innovació, trobades multiagents, espais d’intercanvi «cara a cara» entre empreses i investigadors, jornades de difusió i demostracions a la ciutadania, entre altres activitats, segons va explicar l’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, que va visitar ahir a la tarda l’antic equipament de Capitania on ja s’hi han començat a realitzar els primers treballs de rehabilitació per acollir l’Agrolivinglab.

Un espai de referència

L’edifici destinarà 1.000 m² a espais comuns i de gestió de l’ecosistema, entre els que es troben els 200 m² que ocuparà l’Agrolivinglab i disposarà de 1.416 m² que es cediran, a través d’un procés públic obert, a les empreses tecnològiques del sector perquè puguin habilitar l’espai que requereixin.

Durant la primera fase de les obres es rehabilitarà l’envolvent de l’edifici amb la coberta, l’espai dedicat a l’Agrolivinglab i les parts comunes d’accés a totes les plantes i zones de l’edifici. Entre el setembre i el novembre està previst que s’executi el 70% de les obres.

L’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, juntament amb els tinents d’alcalde Toni Postius i Jordina Freixanet, la vicerectora de Recerca i Transferència de la UdL, Olga Martín, i el gerent del Parc Científic, Miquel Aran, així com altres responsables i tècnics del Projecte INNO4AGRO, van visitar ahir a la tarda l’antic edifici de Capitania que un cop rehabilitat, serà l’Agrolivinglab.

Més informació: Ajuntament de Lleida