Lleida s’ha sumat aquest mes de juliol a la Mobile Week que promou l’organització Mobile World Capital i que impulsa el desenvolupament digital de la societat i ajuda a millorar la vida de les persones a escala global. El Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Lleida hi ha tingut protagonisme col·laborant activament amb diverses Activitats.

La Mobile Week s’ha celebrat en 18 ciutats de Catalunya i en l’edició d’enguany s’ha interrogat sobre quines seran les habilitats digitals més demandades per al futur, sobre com ha afectat la pandèmia a l’ús que fem de la tecnologia i sobre el nivell de coneixement que té la ciutadania sobre la seguretat a internet.

Les activitats de Lleida han estat coordinades per la Paeria amb la col·laboració de la Universitat de Lleida, el Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Lleida, Diputació de Lleida, la Cambra de Comerç de Lleida, Associació d’Empreses de Tecnologies i Serveis de la Informació i i2CAT Àrea 5G Ponent.

El PCiTAL va acollir la taula rodona amb el títol: “Qui som a Internet? Reputació Digital i Privacitat a Internet”, que va conduir l’advocat Ramon Arnó de l’organització Família Digital i expert en relació a la privacitat i la protecció de dades, i amb la participació d’un agent dels Mossos d’Esquadra de l’Àrea d’Investigació Criminal de Ponent; l’estudiant i col·laborador dels Laboratoris TIC del PCiTAL, Jan Accensi, i la directora de l’Institut Ronda de Lleida, Natàlia Iranzo.

També es va organitzar la conferència. “Teletreball i ciberseguretat: Eines lliures i obertes per un teletreball més democràtic”, a càrrec de l’Associació d’Empreses de Tecnologies i Serveis de la Informació (AETI) i amb el seu president, Josep Ramon Freixanet, i el secretari de l‘entitat, Òscar Ortega, com a ponents. Ambdós van detallar el procés de digitalització accelerat que s’ha produït a causa de la pandèmia de la Covid-19 i que ha obligat a totes les empreses, sobretot a les petites i mitjanes, a agilitar un procés de modernització que moltes no havien ni començat.

Finalment, el Parc Científic, mitjançant el coordinador dels Laboratoris TIC, Andreu Ibàñez, va organitzar un taller per ensenyar de forma pràctica com produir una sessió d’streaming des de casa. Ibàñez va explicar amb detall quines eines i programes fan falta per poder crear aquests esdeveniments en directe per internet.

La resta de la programació de Mobile Week Lleida va incloure els tallers “Family Day: El poder de la nostra ment. Taller neuroscalextric”, “Family Day: Immersió en Entorns Virtuals 3D”, “Comerç de proximitat: Taller per a la Digitalització” i “Fruticultura de precisió Adquisició i ús de dades 3D”. Altres ponències van ser: “L’Internet de les coses: L’Experìencia d’usuari (UX) en el context de la indústria 4.0 I IOT” i “Disseminació sobre 5G”. Finalment, la Mobile Week va finalitzar amb la trobada “MobileHack: HACKATHÓ proposada per LleidaHack”.