En el marc del Mobile World Congress, Lleida ha programat un seguit de tallers tecnològics, conferències i activitats per a la Mobile Week Lleida.

L’agricultura de precisió, desenvolupada pel grup de recerca en AgròTICa i Agricultura de Precisió d’Agrotecnio de la Universitat de Lleida, estarà present, el 9 de juliol a les 10 h, a través d’un taller de ‘Fructicultura de precisió i adquisició i ús de dades 3D’, impulsat des de l’operació de la UdL de «Tecnificació Agroindustrial» del projecte INNO4AGRO.

I és que els avenços tecnològics dels darrers anys han permès disposar, sense un cost elevat, de dades 3D que permeten obtenir informació sobre la geometria dels arbres i, per tant, analitzar de forma exhaustiva les seves dimensions i la seva variabilitat amb l’objectiu de controlar la producció.

Conèixer la forma dels arbres i altres paràmetres estructurals com la superfície foliar o la porositat i, sobretot, com varien dins d’una plantació, permet detectar problemes de reg, de fertilització o de plagues i malalties i, a partir d’aquestes dades, ajustar la dosi de les aplicacions foliars de productes fitosanitaris, la dosi de fertilitzant, de reg o decidir la intensitat de l’esporga. Tot amb l’objectiu d’aconseguir la màxima producció de la més alta qualitat.

En aquest taller es descriuran i es mostraran diversos sistemes per a adquirir aquest tipus de dades, com processar-les i quines possibles aplicacions podrien tenir en fructicultura de precisió. Al final, hi haurà un debat sobre la necessitat i utilitat d’aquest tipus de dades. El taller va adreçat a fructicultors i tècnics agrícoles.

Més informació i inscripcions aquí.