Turisme de Lleida contracta a l’empresa Servicios Microinformática SA (SEMIC) el desenvolupament i posterior manteniment de la plataforma web i aplicació mòbil Turisme 360º. Aquesta actuació radica en el marc de l’operació 5 del projecte Inno4Agro, amb un valor de 215.986 €

La plataforma Turisme 360º es dirigirà a segments de mercat molt més específics de demanda. Es tracta d’una plataforma per buscar experiències de turisme d’interior, en concret rural i de natura, sense deixar de banda l’entorn urbà, i que pretén convertir-se en punt de trobada entre organitzadors d’activitats d’oci a l’aire lliure, productors i espais culturals i usuaris interessats en aquest tipus de serveis, un mercat en constant creixement degut, en gran part, a les conseqüències provocades per la Covid-19.

Les activitats s’organitzaran segons la seva tipologia (actives, en família, enoturisme, d’ornitologia, culturals…) incloent també la possibilitat de reservar. A més a més, a través de l’aplicació mòbil es portarà a terme la senyalització de rutes turístiques i punts d’interès turístic mitjançant la combinació d’elements de la realitat augmentada i virtual com beacons, geolocalització, codis QR, sistemes de monitoratge del comportament, la demanda, o mapping, entre altres. En aquest sentit, s’ha de recordar que Turisme de Lleida busca la implicació dels agents privats del territori en l’elaboració d’iniciatives agroturístiques i de natura i  enfocades al creixement sostenible del territori lleidatà.