El passat dijous 11 de març, el Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Lleida, en el marc del projecte INNO4AGRO, va organitzar la primera jornada en línia del club de lectura IND+I de Lleida, una xarxa de reflexió i intercanvi participatiu oberta a totes les persones interessades en l’àmbit de la indústria i la innovació i oberta a tothom.

Aquesta primera edició, centrada en la innovació i transformació digital va comptar amb la participació d’Oriol Amat, catedràtic de la UPF Barcelona School of Management i degà del Col·legi d’Economistes de Catalunya; Anna Palli, coordinadora de desenvolupament estratègic de l’IRTA, i Juliana Fernandes, CEO d’Angá Estudio i professora associada de l’Escola Politècnica Superior de la UdL.

Oriol Amat va presentar el seu llibre: “Lampolla mig plena. Aprendre de les crisis i dels que ho fan millor” (2020) i va apuntar una sèrie de consells per aprofitar les oportunitats que l’actual crisi permet en la digitalització i la innovació, destacant el potencial de Lleida com a pol agroalimentari per mantenir un ritme de creixement positiu. Anna Palli, va oferir la seva visió del llibre “Holistic Innovation Policy: Theoretical Foundations, Policy Problems, and Instrument Choices” de Susana Borrás i Charles Edquist (2019), on es planteja que la innovació és fonamental de cara al futur, però que la recerca no condueix automàticament a la innovació ni aquesta no necessàriament està precedida per la recerca. Juliana Fernandes va presentar “Free Brain. Estrategias inteligentes para liberar la creatividad” de Franc Ponti amb Moira Bortagaray i Aldana Abele (2019), un llibre que descriu com la creativitat neix de la combinació dels records d’infantesa, de l’entorn de cadascú, del coneixement i de la passió per allò que un fa. També va parlar d’estils i moviments creatius i, fins i tot, de la dieta de la innovació.

La sessió, moderada per Gabriel Anzaldi, director de desenvolupament científic tecnològic d’Eurecat i gerent del centre d’Eurecat a Lleida, va iniciar-se amb la presentació de Jaume Puy, rector de la UdL i president del Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Lleida. També hi van intervenir Pedro Mier, president d’AMETIC (patronal representativa de la indústria tecnològica digital) i Miquel Aran, gerent del Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Lleida.