En el marc del projecte INNO4AGRO, Turisme de Lleida està realitzant treballs de camp per a la recopilació de recursos rurals i agraris de l’Horta de Lleida amb l’objectiu de tenir coneixement i analitzar la capacitat d’acollida de l’oferta turística que permetria l’entorn de l’horta i la implicació de les famílies que hi viuen i hi realitzen la seva activitat agrària en futures accions de promoció turística que s’ajustin, amb respecte, a la realitat territorial. En aquesta línia, l’equip de Turisme de Lleida està treballant iniciatives turístiques que tinguin com a protagonistes la natura, la proximitat, el turisme familiar i, en definitiva, la sostenibilitat. Noves rutes, a peu i amb bicicleta, la reactivació del centre BTT, programes, accions i paquets d’experiències que es concentrin a l’entorn del concepte ‘turisme agrointel·ligent” i que en un futur proper es puguin comercialitzar.

Per tal d’esperonar la implicació de les famílies de l’Horta (empreses agràries de diferents formats i models), Turisme de Lleida planteja un model similar a la iniciativa ‘Benvinguts a pagès’ que promou l’Agència Catalana de Turisme, per donar a conèixer les explotacions, la tipologia de finques, els conreus, els productes, els ramats, etc. En definitiva, es pensa en què la implicació de les famílies de l’Horta de Lleida en aquest projecte de Turisme de Lleida servirà per a divulgar no nomes l’extraordinària corona verda que emmarca la ciutat de Lleida, sinó tot el procés de traçabilitat i transversalitat des de la producció del producte inicial fins a la seva destinació en el nivell alimentari.  En aquest sentit, Turisme de Lleida contactarà amb les famílies de l’Horta per explicar la iniciativa i es posa a la seva disposició per a rebre suggeriments i aportacions que aportin valor afegit a la proposta.  

Turisme de Lleida, treballa, en el marc de l’INNO4AGRO, per aportar iniciatives innovadores en l’àmbit dels recursos agrointel·ligents. També per generar el retorn d’impactes positius en la gestió del turisme i per a la promoció de la memòria històrica agrària i rural de l’Horta i de la ciutat de Lleida.

Si el projecte us sembla engrescador, podeu contactar amb Turisme de Lleida a turisme@paeria.cat o bé 973 70 04 02.