Un espai destinat a la promoció de la innovació i la transferència tecnològica  

L’Agrolivinglab comença el seu recorregut després que l’Ajuntament de Lleida hagi aprovat, el 4 de novembre, l’inici de la licitació del projecte de rehabilitació de l’antic edifici de Capitania d’Artilleria al Parc Científic de Gardeny, l’espai escollit per acollir aquest laboratori d’innovació agroalimentària destinat a la promoció de la innovació i la transferència tecnològica dins del projecte INNO4AGRO, cofinançat pels fons europeus FEDER.

L’Agrolivinglab serà un laboratori d’experiències i de cocreació per a la innovació en el sector agroalimentari i acollirà també la implantació d’empreses del sector TIC, especialitzades, preferentment, en el sector agroalimentari. L’objectiu és el d’esdevenir un espai específic per a l’impuls de la innovació oberta i col·laborativa, orientat a una de les tendències més importants en el sector agroalimentari, com és l’adopció del model d’agricultura 4.0. Així, s’hi duran a terme accions de dinamització de l’ecosistema a través de la programació contínua d’activitats de laboratori d’innovació, com trobades multiagents, espais d’intercanvi “cara a cara” entre empreses i investigadors, jornades de difusió d’innovacions i demostracions a ciutadania, entre d’altres.

El projecte de rehabilitació abasta un espai de 2.416 metres quadrats útils, dels quals 1.000 m² es dediquen a espais comuns i de gestió de l’ecosistema i els 1.416 m² restants se cediran a través d’un procés públic obert per a la concessió dels espais a empreses tecnològiques. Els espais comuns inclouran –a més de les zones de pas, recepció, serveis, etc.–, l’espai per a l’Agroalivinglab, que disposarà de despatx, espai de coworking i reunions i material de laboratori.

La Junta de Govern de l’Ajuntament ha acordat licitar tant el projecte bàsic i executiu de la primera fase de rehabilitació, com el projecte complementari de desenvolupament de les instal·lacions de l’edifici. Aquesta primera fase abasta tot l’envoltant i l’estructura exterior completa de l’edifici i la posada a punt de la planta baixa, perquè l’Agrolivinglab pugui entrar ja en funcionament. Per a la segona fase, quedarà per rehabilitar el 70% de la part interior, que és la destinada a acollir empreses. 

El pressupost de les obres és de 879.353,09 euros (més IVA), inferior en 555.646,91 euros al pressupost inicial pressupostat i està finançat amb pressupost de l’Ajuntament de Lleida i fons provinents de la Diputació de Lleida, així com del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER). La previsió és que les obres puguin quedar enllestides a finals de l’any vinent.

Més informació.

La informació de les licitacions es pot consultar als següents enllaços: