Les sessions s’emeten en streaming i es poden veure a través del canal de Youtube del Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Lleida

En el marc de la Fira Agrària de Sant Miquel 2020, que se celebra en format virtual del 24 al 27 de setembre, el projecte INNO4AGRO – Ecosistema Agroalimentari Innovador, coordinat per l’Ajuntament de Lleida, ha organitzat dues jornades d’innovació agroalimentària en streaming.

‘Innovació per a l’eficiència’ ha estat la primera jornada celebrada, el dijous 24 de setembre al matí, i que ha comptat amb les intervencions de Santi Martínez Farrero, director general de Km0-Energy i director del Congrés d’Energia de Catalunya; Miguel Ángel Cubero Márquez, director general de l’empresa Ingredalia i Gabriel Anzaldi Varas, director de Desenvolupament Científic i Tecnològic d’Eurecat, amb la moderació de Miquel Aran Mayoral, gerent del Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Lleida. Així, es van tractar temes com el canvi climàtic, l’escalfament global i l’estalvi energètic, els coproductes agroalimentaris i el malbaratament d’aliments, i la digitalització i el rol de les dades, entre d’altres. Les persones inscrites a la jornada van poder intervenir i formular preguntes mitjançant el xat online de la plataforma d’streaming, que eren contestades pels mateixos ponents en directe.

Per al divendres 25 de setembre a les 17.00 h està prevista la segona jornada, ‘Lleida, referent d’innovació agroalimentària sostenible’, on es presentaran diverses iniciatives que fan de les Terres Lleida un territori punter en aquest àmbit, presentant algunes de les seves fortaleses: l’Horta de Lleida, propostes d’agroturisme, la gastronomia i la formació, la transferència i la recerca agroalimentària. Aquesta jornada comptarà amb les intervencions de Juli Alegre Alcázar, cap de Promoció i Màrqueting del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida; Joel Castanyé Daniel, xef i copropietari del Restaurant La Boscana; Joan Pifarré Vidal, president de l’Associació per a la Interpretació de l’Horta de Lleida i Olga Martín Belloso, vicerectora de Transferència i Foment de la Innovació de la Universitat de Lleida i presidenta de la Federació Europea de Ciència i Tecnologia dels Aliments.  

Aquestes jornades es podran veure també per Lleida Televisió dissabte a les 16.00 h i a les 23.50 h i, se’n farà redifusió el diumenge a les 21.00 h i a les 14.30 h, respectivament.

D’altra banda, les entitats i empreses sòcies del projecte també participaran en el programa especial de ràdio de la Cadena SER, SER Empresaris, previst pels dies 25, 28 i 29 de setembre de les 13.30 h a les 14.00 h, en què es debatrà com veuen i com aborden la innovació amb diferents exemples pràctics de cada empresa i entitat.