El passat 8 de juliol es va celebrar la jornada ‘La digitalització als sectors agraris i ramader’ amb l’objectiu de difondre la tecnologia per al sector agropecuari a partir del debat sobre les oportunitats i els reptes de la detecció i la digitalització als sectors agraris i ramader. La jornada va ser organitzada per les comunitats IoT Catalan Alliance i el Catalonia Smart Drones dins l’estratègia SmartCatalonia de la Generalitat de Catalunya.

Roberto García, adjunt al Vicerectorat de Transferència i Foment de la Innovació de la Universitat de Lleida, responsable de la implementació de l’operació “Tecnificació agroindustrial” del projecte INNO4AGRO, va aportar la seva experiència sobre codis de conducta que busquen identificar als propietaris de les dades, generalment els agricultors i ramaders, i oferir-los-hi seguretat en el procés de compartició de dades, dins la ponència: ‘Facilitant un ecosistema de dades agràries: el codi de conducta de la Unió Europea sobre el seu intercanvi per acord contractual’. En aquesta, va ressaltar la importància que els facilitadors estiguin permanentment informats els usos que els hi donen les empreses que recullen i processen grans volums de dades, i fins i tot, que es contempli algun tipus de compensació per aquesta cessió.

Roberto García també va presentar el portal de dades de la “Global Forest Biodiversity Initiative”, que s’està duent a terme en el marc del projecte INNO4AGRO. Aquesta experiència sobre dades forestals i usos relacionats amb la recerca, mostra com el fet de seguir recomanacions similars a les del codi de conducta facilita el funcionament d’una comunitat de proveïdors de dades i un ecosistema per a la seva explotació.

Podeu consultar totes les ponències en el següent document.