Investigadors de la Unitat de Smart Management Systems d’Eurecat a Lleida, amb seu al Parc Científic de Lleida, han participat en el disseny de la innovació Sewers4COVID, solució desenvolupada per pronosticar brots epidèmics en temps real mitjançant l’anàlisi d’aigües residuals, amb eines de microbiologia i la intel·ligència artificial, i han guanyat una de les categories de la Hackató europea #EUvsVirus, que va tenir lloc de forma virtual del 24 al 27 d’abril, amb més de 27.000 participants (societat civil, investigadors, organitzacions i inversors), de més de 50 països, distribuïts en 2.100 equips, organitzada pel Consell Europeu d’Innovació amb l’objectiu de desenvolupar solucions innovadores per a reptes relacionats amb el coronavirus.

A més d’Eurecat Lleida, a l’equip desenvolupador de la innovació hi participen investigadors de l’Institut de Recerca de l’Aigua KWR (Holanda), de la Universitat d’Exeter (UK), de la Universitat de Thessaly i de la Universitat Tècnica Nacional d’Atenes (Grècia).

En concret, els investigadors de la Unitat de Smart Management Systems d’Eurecat Gabriel Anzaldi, Xavier Domingo, Luis Echevarría i Marc Ribalta han treballat en la generació i en la conceptualització de la idea; en la recopilació, la manipulació i la preparació de dades basades en fonts obertes i relacionades amb dades poblacionals i de recursos sanitaris; i també s’han ocupat de la construcció del prototip de simulació d’impacte i de recomanació.

Aquesta solució es pot adaptar i desenvolupar a qualsevol àmbit geogràfic i regió, per a la seva implementació.

Més informació a:

https://devpost.com/software/sewers4covid