El II Fòrum Verge Extra: oli i territori 2020, previst pels dies 18, 19 i 20 de març, se celebrarà la pròxima tardor. En aquestes jornades, organitzades pels ajuntaments de La Granadella i de Torrebesses i per la Comunitat de Municipis del Segrià Sec, estava prevista la presentació del primer producte pilot de l’operació 5 del projecte Inno4Agro, a càrrec de Turisme de Lleida, sota el títol les “Rutes Oleoturístiques en el marc del projecte Inno4Agro”.

Aquest primer pilot consisteix en un conjunt de sis rutes agroalimentàries, elaborades en col·laboració amb l’Associació Leader de Ponent, basades en l’oleoturisme i la pedra seca i que recorren les comarques del Segrià, les Garrigues, l’Urgell i la Noguera. Considerant l’oli i la pedra seca com a principals elements agroalimentaris i patrimonials per a definir eixos turístics territorials, les rutes incorporen 28 experiències oleoturístiques i inclouen atractius turístics, culturals, patrimonials, naturals i enològics.