La Planta Pilot de Tecnologia d’Aliments de la Universitat de Lleida, amb seu al Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Lleida, està desenvolupant el projecte “Aliments de 5ª gamma amb base de proteïna càrnica per a la gent gran (5-PROTEG)”, un programa que té com a objectiu principal dissenyar plats de cinquena gamma adreçats a la gent gran. Aquest plats són productes elaborats, cuinats i envasats, destinats a la gent gran amb bon estat de salut, amb la finalitat que aportin el valor nutricional necessari a aquest sector de la població.

Per tal d’aconseguir aquest objectiu general, 5-PROTEG planteja definir els valors nutricionals específics que necessiten les persones grans, així com la identificació i selecció dels ingredients de proximitat que responguin a aquesta necessitat nutricional. Un cop obtinguda la informació necessària, es durà a terme el procés de conceptualització dels plats i es desenvoluparan diversos prototips per tal d’adequar la seva futura elaboració a escala industrial.

5-PROTEG és un projecte desenvolupat dins l’Operació 2 de Tecnificació Agroindustrial del projecte Inno4Agro, per investigadors de la unitat associada Universitat de Lleida-Eurecat en el marc d’un ajut de Grups Operatius del DARP (Departament d’Agricultura, Ramaderia i Pesca de la Generalitat de Catalunya)