Constitucio Consell General Inno4Agro

Subvencionat pels Fons FEDER, va iniciar les actuacions al maig

El president del Parc Científic i alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa; el vicepresident i rector de la Universitat de Lleida, Roberto Fernández, i la directora general d’Administració Local de la Generalitat de Catalunya, Rosa Vestit, van formalitzar divendres passat la constitució del Consell General d’Inno4Agro. L’objectiu del projecte és participar en la transformació del sector agroalimentari del territori lleidatà mitjançant la innovació tecnològica i la posada en marxa de plataformes i espais de treball amb alta capacitat de generació d’idees i nous models de negoci.

L’import total d’Inno4Agro és de 3,6 milions d’euros i està subvencionat al 50% pels Fons FEDER. Fèlix Larrosa va assenyalar que “hem de modernitzar les nostres estratègies, les hem d’adaptar als nous temps, i aquesta és una gran oportunitat, un gran projecte per a Lleida i el territori”.

El consell general d’Inno4Agro està format per l’Ajuntament i la Universitat de Lleida, el Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari i Turisme de Lleida. També en formen part Infoporc, Cal Saragire, AKIS International, Castell del Remei, Fruits de Ponent, GlobaLleida, Indulleida, l’Institut Municipal d’Ocupació de la Paeria, Lleidadrone i l’Associació Ruta del Vi de Lleida.

Les actuacions es van iniciar al maig amb el funcionament de la plataforma Agritech Big Data, la integració del centre Eurecat al Parc Científic, les accions de Turisme de Lleida en la recerca d’eixos temàtics en el sector agroalimentari vinculats al patrimoni i a la cultura, l’organització del II Fòrum Internacional de Big Data i la participació en fires.