Dones que van canviar el mon

L’exposició es trasllada del Parc Científic a l’ETSEA en el marc de la 10a edició de la Jornada “Per què no puc fer-ho?” que tindrà lloc aquest divendres, 8 de novembre.

L’exposició “Dones que van canviar el món” promoguda pel Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Lleida dins dels projectes Inno4Agro i Ciencia y Tecnología en Femenino, per fomentar vocacions en les noies cap a carreres universitàries dels àmbits STEM (Científiques, Tècniques, Enginyeries i Matemàtiques) forma part de les activitats previstes en la 10 edició de la Jornada “Per què no puc fer-ho?” organitzada pel Centre Dolors Piera de la UdL.

Aquesta Jornada “Per què no puc fer-ho?” tindrà lloc el divendres, 8 de novembre, a partir de les 9.00 h, a l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Agrària (ETSEA) de la UdL i presenta els estudis de la UdL sense estereotips de gènere a l’alumnat de 4t d’ESO de l’institut d’Alcarràs, el Canigó d’Almacelles, l’Olivera de la Granadella i els instituts Guindàvols, Maristes Montserrat i Ronda de Lleida ciutat.

Concretament es mostraran els estudis de l’ETSEA. Concretament, a les noies els presentaran el grau d’Enginyeria Forestal i als nois el doble grau de Veterinària i Ciència i Producció Animal.

L’objectiu és esperonar l’alumnat femení i masculí en l’elecció de titulacions en què un dels dos sexes està menys representat a través de referents del món acadèmic i professional que puguin esdevenir models de referència per superar els estereotips de gènere.

Les activitats previstes durant la jornada inclouen una presentació dels estudis, així com les seves sortides professionals, visites guiades, tallers pràctics i l’exposició “Dones que van canviar el món”, entre les que figuren tecnòlogues referents de la UdL com són Maria Lluïsa Cabezas, Teresa Capell, Magda Valls i Inmaculada Viñas. L’exposició és visitable al passadís d’accés a la sala d’actes de l’edifici principal de l’ETSEA.

En total, més de 400 alumnes de 4t d’ESO participaran en la desena edició del “Per què no puc fer-ho?”.