2019-10-24-Visita-Associació-Productors-Horta-Lleida-PCiTAL_web

L’Associació de productors de l’Horta de Lleida visita el Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Lleida.

INNOAGRO s’ha presentat davant l’Associació de productors de l’Horta de Lleida en un acte que ha tingut lloc al Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari.

La trobada, introduïda pel gerent del Parc, Miquel Arán, ha comptat amb una visita a la Planta Pilot de tecnologia d’aliments de la UdL, en la que els assistents han pogut conèixer les possibilitats que aquesta planta pot aportar als productors de l’horta per la millora de productes, la seva transformació o l’aplicació d’elements innovadors, de la mà de Robert Soliva, catedràtic de tecnologia dels aliments de la UdL i Abel Ortiz, tècnic de la planta.

A continuació s’ha realitzat una visita a les instal·lacions del Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Lleida, entre aquestes, a la maqueta de la Lluna propietat de la NASA emprada a la missió Apol·lo XI que forma part del llegat del Dr. Joan Oró.

Finalment a l’auditori del Parc, s’ha presentat el projecte INNO4AGRO, Ecosistema innovador per a un sector agroalimentari intel·ligent als assistents, les seves actuacions, l’abast i els àmbits d’actuació d’aquest. Posteriorment l’acte a continuat amb un col·loqui amb els assistents, on aquests han pogut plantejar les seves necessitats i proposar temes d’interès amb la intenció de poder donar continuïtat a aquestes trobades i establir models de col·laboració que posin en valor la producció que surt de les 32 empreses familiars que formen l’Associació de productors de proximitat de l’Horta de Lleida.

Una nova actuació que s’emmarca en el repte que planteja el projecte INNO4AGRO per assolir la transformació del sector agroalimentari de les Terres de Lleida basat en la innovació tecnològica i la posada en marxa de plataformes i espais de treball amb alta capacitat de generació d’idees i nous models de negoci.