Fons-FEDER-aproa-projecte

Inno4agro representa una inversió de 3.675.000 euros, dels quals la meitat els cobreix la UE a fons perdut.

El projecte s’ha articulat entorn de quatre operacions: tecnificació industrial, impuls tecnològic del teixit econòmic, adequació i dinamització de l’espai d’innovació i laboratori per a empreses al Parc Científic i relació del sector agroalimentari amb el turisme i actius patrimonials i culturals del territori.

La Universitat de Lleida treballarà en quatre accions: Agritec Data, una plataforma virtual que tractarà les grans dades; una planta pilot on desenvolupar nous productes alimentaris; el desenvolupament i aprofitament de les energies renovables i la divulgació dels avenços a través d’esdeveniments, que facin de Lleida un referent.

Els Fons FEDER ha concedit 1,8 milions d’euros a Inno4agro, un projecte capitanejat per l’Ajuntament i la Universitat de Lleida, que aspira a la transformació del sector agroalimentari de les Terres de Lleida, basat en la innovació tecnològica i la posada en marxa de plataformes i espais de treball, amb la capacitat de generació d’idees i nous models de negoci.

Inno4agro ha aconseguit aquest suport dels Fons FEDER a través del programa PECT, Projectes d’Especialització i Competitivitat Territorial, que es convoquen per primera vegada, després de complir amb els requisits d’identificar els actius diferencials del territori, dins els objectius i prioritats d’especialització temàtica; de tenir una visió de futur compartida per tots els agents del territori (administració, empresa, universitat i societat civil), i centrar el pla d’acció en projectes i accions dirigides a assolir els objectius de l’estratègia 2020.

El projecte s’ha articulat al voltant de 4 grans operacions, que seran desenvolupades pels diferents socis del projecte:

– Tecnificació industrial, que impulsarà projectes estratègics d’R+D com a palanques de generació d’innovacions al territori, i que anirà a càrrec de la Universitat de Lleida.

– Impuls tecnològic del teixit econòmic, per millorar l’accés i ús de la tecnologia a les Pimes del sector agroalimentari de Lleida, del qual s’encarregarà el Parc Científic.

– Agrolivinglab, nom sota el qual s’orientarà l’adequació i dinamització d’un espai d’innovació i laboratori per empreses al Parc Científic. Aquesta operació estarà coordinada per l’Ajuntament de Lleida, i és on s’inclou la rehabilitació de l’edifici de comandament d’Artilleria.

– Turisme agrointel·ligent, per posar en relació el sector agroalimentari amb el turisme i els actius patrimonials i culturals del territori, apartat que assumirà Turisme de Lleida.