Jornades de formació en noves tendències alimentàries del sector forner, organitzades pel Gremi de Forners de les Terres de Lleida

El Parc Científic de Lleida va acollir, el passat 1 de març, la segona part de la jornada de formació “Demostració de pans fets en fermentació controlada i fred” que es va iniciar el dilluns 28 de febrer, de la mà d’Àngel Zamora, formador de la Baking School Barcelona Sabadell i copropietari del Forn La Fogaina, guardonada amb el primer premi en la Fira Orígens 2021 en la categoria de Coca de Forner.

A l’acte hi van assistir Maryama Sall, regidora de les Persones, Comunitat i Agenda 2030 de l’Ajuntament de Lleida i membre del Consell d’Administració del Parc Científic de Lleida; Joan Talarn, president de la Diputació de Lleida; Carlos Gibert, vicepresident del patronat de promoció econòmica de la Diputació de Lleida; Olga Marín, vicerectora de recerca i transferència de la Universitat de Lleida; Pilar Marqués, presidenta del Gremi de Forners de les Terres de Lleida, Manel Llaràs, membre de la mateixa entitat, i Miquel Aran, gerent del Parc Científic.

Durant la jornada formativa, adreçada a professionals del sector forner, es van realitzar una desena de pans, com la baguet tradició, la baguet rústica, espelta integral amb llavors, o la focaccia, entre d’altres. Aquest curs es tracta d’una formació mensual que organitza, periòdicament, el Gremi de Forners de les Terres de Lleida amb un conductor expert en el sector i que es duen a terme a l’aula del Gremi de Forners del Parc Científic, inaugurada l’any 2019.

També, cal destacar tres iniciatives que, des del Gremi de les Terres de Lleida, s’estan duent a terme per promocionar els productes lleidatans arreu del territori català. Es tracta del Piriponent, el denominat pa lleidatà; les coques de recapte, tradicionals de les Terres de Lleida, i els tasts de pa.