Ferran Alemany, gerent de Torrons i Mel Alemany, ha participat en el segon «Breakfast4Inno» organitzat pel projecte INNO4AGRO, en el marc de la Fira de Sant Miquel, a l’espai Inno4Agro de l‘estand de l’Ajuntament de Lleida.

El «Breakfast4Inno» és un espai per compartir coneixement, experiències reals, casos d’èxit o reptes que estan realitzant o projectant empreses en l’àmbit de la innovació.

Ferran Alemany ha presentat el seu model d’innovació col·laborativa i la seva experiència de cooperació amb altres empreses del territori per desenvolupar nous productes i amb centres de recerca, com la Planta Pilot de Tecnologia dels Aliments de la Universitat de Lleida, al Parc Científic. Concretament, ha desenvolupat una nova mel amb llimona, un projecte d’innovació que recupera la tradició remeiera. «Juntament amb la Planta Pilot de Tecnologia dels Aliments, de la Universitat de Lleida, vam crear la combinació de Mel i Llimona, que evoca els efectes sanadors i beneficis de la mel pels mals de gola i que porta un alt contingut de vitamina C», ha destacat Alemany durant la trobada. Robert Soliva, responsable de la Planta Pilot, ha explicat el repte al qual s’enfrontaven a l’hora de desenvolupar aquest producte: «Amb la combinació de mel i llimona teníem el repte de potenciar el gust de la llimona així com el d’assegurar una conservació òptima que mantingués les propietats d’ambdós productes».

La Planta Pilot de Tecnologia d’Aliments del PCiTAL, que forma part del projecte Inno4Agro i està dirigida des del departament de tecnologia dels aliments (DTECAL) de la Universitat de Lleida (UdL), és un espai habilitat, de poc més de 300 m2, per a realitzar assajos de processament d’aliments en l’àmbit de la fruita tallada i trossejada a punt per consumir (IV Gamma), i els plats preparats refrigerats (V Gamma). A més també s’assaja amb productes reestructurats (VI Gamma). És, en qualsevol cas, un intermedi entre la producció a escala de laboratori i la indústria convencional.