L’Ajuntament de Lleida vol impulsar Lleida com la capital AgroBioTech del sud d’Europa, referent en tecnologia agroalimentària i energia verda, i en aquesta iniciativa el Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari i el projecte Inno4agro hi tindran un gran protagonisme. Així ho va descriure l’alcalde de Lleida i president del Parc Científic, Miquel Pueyo, en la conferència que va fer el passat 9 de juny.

L’alcalde Pueyo va descriure tres grans objectius per als propers anys, però amb la fita del 2030 i aquests passen per impulsar l’ecosistema innovador del sector agroalimentari i la bioeconomia, reimpulsar el PCiTAL i formar en noves habilitats digitals, sobretot els joves.

En concret, el Paer en Cap va explicar que el sector agroalimentari representa avui el 40% del PIB de la demarcació i Lleida, com a capital, ha aconseguit generar un ecosistema d’innovació al voltant d’aquest sector. “Amb el PCiTAL, el Fruitcentre, l’Agrotecnio, l’Inno4agro, l’IRTA… hem assegurat un espai en l’àmbit de la recerca que s’ampliarà amb altres projectes com el Digital Innovation Hub i l’AgroLivingLab, el laboratori d’innovació que s’ubicarà a l’antic edifici de Capitania de Gardeny”.

També va afirmar que el Parc Científic és “un dels grans casos d’èxit de la nostra ciutat i una de les principals plataformes del sector TIC en l’àmbit català i espanyol, on actualment s’integren més de 100 empreses i hi treballen vora 2.000 persones”. L’alcalde de Lleida va afegir que el PCiTAL “únicament ha desplegat una petita part del seu potencial, però ja constitueix un referent. El Parc serà líder en la transformació digital del territori i bressol de la xarxa empresarial d’innovació” i, per això, “promourem el desenvolupament d’un ecosistema d’innovació oberta, capaç de respondre als reptes i necessitats del teixit productiu i social del territori i de treballar de manera col·laborativa, per assumir molts dels projectes que arribaran amb els fons Next Generation”, segons Pueyo.

Finalment, el tercer objectiu passa per proveir el mercat de treball amb els perfils tecnològics i digitals que requereix i es vol fer a través de l’Institut Municipal d’Ocupació en aliança amb el PCiTAL i amb la complicitat de la Diputació, la UdL i la Cambra de Comerç.