La jornada ‘Lleida, referent d’innovació agroalimentària sostenible’ i l’especial de ‘SER EMPRESARIS’ han finalitzat les activitats del projecte de l’edició d’enguany

El projecte INNO4AGRO – Ecosistema Agroalimentari Innovador, va posar punt final als seus actes en el marc de la Fira Agrària de Sant Miquel 2020 amb la celebració, el divendres 25 de setembre, de la segona jornada d’innovació, ‘Lleida, referent d’innovació agroalimentària sostenible’ i amb les emissions de l’especial ‘SER Empresaris’, els dies 25, 28 i 29 de setembre a Ràdio Lleida-Cadena SER. Uns actes caracteritzats per la innovació agroalimentària i pel posicionament de Lleida com a territori punter en aquest sector.

En la segona sessió d’innovació hi van participar Juli Alegre Alcázar, cap de Promoció i Màrqueting del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida; Joel Castanyé Daniel, xef i copropietari del Restaurant La Boscana; Joan Pifarré Vidal, president de l’Associació per a la Interpretació de l’Horta de Lleida i Olga Martín Belloso, vicerectora de Transferència i Foment de la Innovació de la Universitat de Lleida. En aquesta jornada, el territori de Lleida i els seus recursos turístics, l’agroturisme, la gastronomia i els productes de proximitat i la innovació van ser els eixos principals de les ponències i del debat, moderat per la periodista i presentadora de televisió Gina Raymat, i que tenia com a objectiu destacar els punts forts que fan de les Terres de Lleida un territori capdavanter en la innovació agroalimentària sostenible.

Pel que fa als programes especials de ‘SER Empresaris’, van comptar amb les entrevistes a Tomàs Cusiné i Josep Presseguer, president del Castell del Remei i director general de Fruits de Ponent, respectivament; amb Jordi Capdevila i Núria Balagué, gerent de Cal Sargaire i responsable de comunicació i màrqueting de la DO Costers del Segre i de la Ruta del Vi de Lleida, i amb Joan Sanmartín, administrador d’InfoPorc, Marcel Pradas, director tècnic de Jympa, Víctor Falguera, soci fundador d’Akis International i Andreu Ibáñez, president de LleidaDrone, respectivament.

Aquests programes van reunir a entitats i empreses sòcies del projecte INNO4AGRO  per a debatre sobre innovació i sobre aplicacions innovadores que desenvolupen en el seu dia a dia laboral, per a fomentar la incursió de les noves tendències tecnològiques del sector agroalimentari que consolidin Lleida com a pionera en innovació del món agroalimentari.

D’aquesta manera, INNO4AGRO va posar fi a la seva participació en la Fira Agrària Sant Miquel 2020, una edició marcada per la Covid19 i duta a terme telemàticament, però que ha sabut conservar l’essència en aquesta vint-i-sisena edició del certamen apostant per les noves tecnologies i per l’streaming en cadascun dels seus actes.