Planta Pilot Tecnologia aliments UdL

L’equipament, ubicat al Parc Científic, és fruit de l’aliança estratègica entre la Universitat, l’Ajuntament i Eurecat

La Universitat de Lleida (UdL) ha presentat avui el nou servei d’Assajos de la Planta Pilot de Tecnologia dels Aliments, que està ubicada a l’edifici H3 del Parc Científic de Lleida. El president del Parc i alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa, ha manifestat durant l’acte que aquesta planta «posiciona la capitalitat de Lleida en el món agroalimentari» i ha convidat altres empreses i institucions a aglutinar esforços en la mateixa direcció.

Per al vicepresident del Parc i rector de la UdL, Roberto Fernández, la planta «és fruit de l’aliança estratègica entre la Universitat, l’Ajuntament, que lidera el projecte europeu Inno4Agro, i el centre tecnològic Eurecat». Ha destacat l’encert de la UdL de posar en marxa el Departament de Tecnologia dels Aliments i ha felicitat els professionals que el formen «pel seu compromís i il·lusió».

La Planta de Tecnologia dels Aliments desenvolupa estudis i proves «que són el nexe d’unió entre l’àmbit del laboratori i l’industrial» per respondre a les noves demandes agroalimentàries de la societat, segons el seu director, Robert Soliva, que, com han fet altres intervencions, ha destacat l’important paper realitzat per la Dra. Olga Martín per materialitzar l’equipament.

Amb una capacitat per a 12 investigadors, la planta pilot disposa de 350 m², que allotgen una cuina industrial, una sala de processament, dues sales blanques i una sala per a la preparació dels aliments.

També han intervingut en la presentació del nou servei el vicerector de Política Científica i Tecnològica de la UdL, Albert Sorribas, i el director de l’Àrea de Biotecnologies i director científic d’Eurecat, Lluís Arola.